Voľby orgánov PSK sa pripravujú bez problémov

03.11.2005 Prešov

Prešov 3. novembra (TASR) - Voľby orgánov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa chystajú bez väčších problémov. Volebná komisia (VK) PSK na svojich dotera...
Prešov 3. novembra (TASR) - Voľby orgánov Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa chystajú bez väčších problémov. Volebná komisia (VK) PSK na svojich doterajších piatich zasadnutiach neriešila ani jeden protest. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove podpredseda VK PSK Milan Sidor.

\"Volebná komisia konštatovala, že príprava volieb do vyššieho územného celku sa uskutočňuje veľmi kvalitne, zatiaľ sme naozaj nezaznamenali žiadne excesy, \" povedal Sidor. Podľa vedomostí šesťčlennej VK PSK nepristúpili k žiadnej reakcii ani jediní dvaja nezaregistrovaní záujemcovia o miesto v krajskom parlamente. Sidor si v mene VK PSK zaželal korektný priebeh predvolebnej kampane.
VK PSK zaregistrovala dovedna osem kandidátov do volieb predsedu PSK a 409 kandidátov na 62 miest v zastupiteľstve PSK. Medzi uchádzačmi o predsednícke kreslo sú dvaja nezávislí a medzi záujemcami o poslanecké miesto je 98 nezávislých. VK PSK navyše zaregistrovala 56 kandidačných listín politických strán a hnutí a 39 kandidačných listín podaných koalíciami rôznych subjektov.
Sidor konštatoval aj spokojnosť s kreovaním okrskových volebných komisií. V 13 volebných obvodoch na území kraja je ich 989, nie sú však zriadené žiadne osobitné. Voličov má byť vyše 600 tisíc.
 

Vyberte región

mark